Аспаз, 4-разряд
Повар мыналарды білуі тиіс: тағамдарды дайындау технологиясын, қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіру және іске асыру ережелерін, өндірістік цехтарды және өндірісті жалпы ұйымдастыру негіздерін, қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіру технологиясын, тағамдардың сапасына қойылатын талаптарды, аспаздық өнімдердің қауіпсіздігіне қойылатын негізгі критерийлерді, қазіргі заманғы механикалық, жылу және салқындату жабдықтарының түрлерін, олардың жұмыс принциптерін
Ауысымды электрик
Ауысымды электрик мыналарды білуі керек: электриктің жұмысын реттейтін заңнамалық және басқа да нормативтік құқықтық актілерді; құралдар мен жабдықтардың құрылымы, жұмыс принципі, техникалық сипаттамалары және конструктивтік ерекшеліктері; электротехника, радиотехника, телемеханика негіздерін; құралдар мен жабдықтардың құрылымы мен жұмыс принципін; құрылғыларды және электротехникалық өлшеулерді сынау ережелері мен тәртібін; жиі кездесетін ақаулар мен оларды жою әдістерін; электромонтаждық жұмыстардың өндірісін ұйымдастыру мен технологиясын; электрқұрылғылар мен жабдықтарды пайдалану, жөндеу және қызмет көрсету бойынша озық тәжірибені; материалдар, қосалқы бөлшектер мен электр энергиясының шығынын нормалауды.
Электрик
Электрик мыналарды білуі тиіс: электриктің жұмысын реттейтін заңнамалық және басқа да нормативтік құқықтық актілерді; құралдар мен жабдықтардың құрылымы, жұмыс принципі, техникалық сипаттамалары мен конструктивтік ерекшеліктері; электротехника, радиотехника, телемеханика негіздері; құралдар мен жабдықтардың құрылымы мен жұмыс принципі; құрылғыларды және электротехникалық өлшеулерді сынау ережелері мен тәртібі; жиі кездесетін зақымданулар мен оларды жою әдістері; электромонтаждық жұмыстардың өндірісін ұйымдастыру мен технологиясы; электрқұрылғылар мен жабдықтарды пайдалану, жөндеу және қызмет көрсету бойынша озық тәжірибе; материалдар, қосалқы бөлшектер мен электр энергиясының шығынын нормалау.
Тазалаушы
Тазалаушы мыналарды білуі тиіс: ғимараттарды күтіп ұстауға қатысты санитария және гигиена ережелері; қызмет көрсетілетін жабдықтар мен құралдардың құрылымы мен тағайындалуы, тазалау ережелері; жуу және дезинфекциялау құралдарының концентрациясы мен оларды қауіпсіз пайдалану ережелері.
Ұйымдастыру-бақылау кадр жұмысы бөлімі
Байланыс телефондары: 74-20-19 / 74-21-69
.